Nettleseren din er avleggs!

Oppdater nettleseren din for å oppleve nettstedet riktig.

Oppdater nettleseren min nå

Vilkår for bruk av nettstedet 

Velkommen til www.jetcost.no, et nettsted som tilhører Blue SAS (betegnet som «Blue SAS», «vi», «vår»), et selskap stiftet under fransk lov  tilhørende lastminute.com-konsernet, registrert i handelsregisteret i Paris under nummer RCS 490 641 354 og med forretningskontor på 75, boulevard Haussmann - 75008 Paris, Frankrike. 

Dette nettstedet («nettstedet») gir sluttbrukerne («bruker(e)» og/eller «forbruker(e)») muligheten til å innhente informasjon og sammenligne priser som tilbys av leverandører av flyreiser, hotellopphold og bilutleie («tjeneste(r)»). 

Blue SAS forbeholder seg retten til å endre disse vilkårene og betingelsene uten forvarsel når slike endringer er nødvendige grunnet endringer i markedsforholdene, endringer i lov- eller regelverk, eller i tilfelle en endring i risikofaktoren for Blue SAS og/eller i forhold til leveringen av tjenestene som er gjort tilgjengelig på nettstedet av Blue SAS, andre selskaper som tilhører lastminute.com-konsernet og/eller deres partnere. 

Vær oppmerksom på at din bruk av nettstedet og dets funksjoner, som er fritt tilgjengelige, innebærer din godkjenning av nevnte vilkår for bruk av nettstedet («vilkår og betingelser»). 

Nettsiden og all informasjon, tekst, grafikk og annet materiale som brukes til levering av tjenesten («innhold»), er underlagt disse vilkårene og betingelsene.

1. Godkjenning av vilkår og betingelser

Les dette dokumentet nøye før du får tilgang til og bruker tjenesten. Fra det øyeblikket tjenesten blir tatt i bruk, godtar brukeren å være bundet av følgende vilkår og betingelser, og garanterer at han/hun har nådd minstealderen på 18 år. Hvis du ikke ønsker å være bundet av disse vilkårene, eller hvis du ikke forstår dem, blir du bedt om ikke å få tilgang til eller bruke denne tjenesten.

2. Beskrivelse av tjenesten

Gjennom sitt nettsted eller gjennom andre tilknyttede nettsteder, tilbyr Blue SAS en tjeneste som sammenligner flyreiser, hotellopphold og bilutleie på nett tilgjengeliggjort av tredjeparts annonsører (annonsenettverk, flyselskaper eller online reisebyråer, hoteller eller hotellkjeder og bilutleiefirmaer) mot betaling.

Dette nettstedet går gjennom de tilgjengelige tilbudene på de ulike reise-, hotell- og/eller bilutleie-nettstedene i sanntid, og tilbyr brukeren resultatene umiddelbart. På denne måten får brukeren en database med en intelligent oversikt over tilgjengelige fly, hoteller og biler, samt funksjoner og priser knyttet til de valgte rutene eller tjenestene. Gjennom tjenesten kan brukeren få direkte tilgang til tilbud fra tredjeparter samt andre tjenester, produkter osv. fra tredjeparter. Det gjøres oppmerksom på at Blue SAS, i egenskap av utgiver og vert for tilbudene, ikke innehar noen rolle i fastsettelsen av kontraktene knyttet til tjenestene, produktene osv. som etterspørres av brukeren 

Når det gjelder flytilbud, tilbyr Blue SAS også en førsteklasses søke- og sammenligningstjeneste («Premium Search and Comparison Service»), som gjør det mulig for brukeren å sammenligne tilbudene fra tredjepartspartnere direkte utvalgt av Blue SAS basert på søket som er gjort. Bruken kan velge å sammenligne flytilbud mellom to eller flere tredjepartspartnere utvalgt av Blue SAS både før eller etter at søket startes, via det tilsvarende popup-vinduet («sammenlign partnere»). Resultatene av denne sammenligningen vil være synlige på en egen nettside som åpnes så snart brukeren har valgt og/eller bekreftet de ovennevnte tredjepartspartnerne.

Når det gjelder produktet «hotell» er sammenligningstjenesten i noen tilfeller levert av Bravometa CH SA, registreringsnummer CHE-357 283 222, med forretningskontor i Vicolo dei Calvi 2, 6830 Chiasso, Sveits («Bravometa»). Denne «hotell»-sammenligningstjenesten er gjort tilgjengelig for brukeren av Bravometa som «hvit merking», altså som en del av en reklamekontrakt inngått mellom Bravometa og Blue SAS, som følgelig ikke har noen rolle i fastsettelsen av kontrakten om hotellopphold som etterspørres av brukeren. Blue SAS, som er vert for Bravometas tilbud, er ikke ansvarlig for fullstendigheten eller nøyaktigheten av informasjonen publisert av Bravometa, og er heller ikke ansvarlig for Bravometa-tjenesten som etterspørres av brukeren.

Vi gjør brukeren oppmerksom på at  produktene og tjenestene som brukeren har tilgang til gjennom nettstedet vårt, tilbys av våre profesjonelle partnere, enten direkte (f.eks. flyselskaper, hoteller og bilutleie) eller via mellomledd (f.eks. reisebyråer) gjennom eksterne nettsteder som brukeren omdirigeres til når han har valgt det ønskede tilbudet. Derfor oppfordrer vi deg til å gå inn på nettsiden til den aktuelle bedriften og sette deg inn i alle detaljene og vilkårene for tilbudene du får tilgang til gjennom nettstedet vårt, før du foretar en reservasjon.

Hvis du bestemmer deg for å få tilgang til og/eller bruke disse, vil bruken av dem bare reguleres av uavhengige tjenestevilkår eller andre tilsvarende dokumenter fremlagt av slike tredjeparter. 

Blue SAS tilbyr ingen form for garanti og er ikke ansvarlig  for tjenestene, produktene og  innholdet som tilbys av andre nettsteder,  eller for måten disse tredjepartene behandler brukernes personopplysninger på. Blue SAS er hverken et reisebyrå eller en turoperatør. Vi tilbyr ikke rådgivningstjenester som grunnlag for beslutninger og/eller handlinger. Vi vil ikke bli en part i noen av avtalene som brukeren måtte inngå med tredjeparter gjennom bruken av sammenligningstjenesten til Blue SAS.

Derfor må brukeren kontakte tjenesteleverandøren direkte i tilfelle en klage knyttet til den kjøpte tjenesten. 

3. Tilgang til og bruk av tjenesten 

Brukeren godtar å bruke tjenesten bare for å sammenligne prisene på flyreiser, hoteller, biler og andre tjenester, med den hensikt å reservere eller arrangere reiser. Søk etter fly, hotell og/eller biler kan utføres i henhold til følgende kriterier: avreiseby/-flyplass, destinasjonsby/-flyplass, avreise- og ankomstdato, antall voksne og mindreårige eller hentested (for bilutleie).

Bruk av tjenesten er bare tillatt for personlige og ikke-kommersielle formål. Følgende handlinger er forbudt uten skriftlig tillatelse fra Blue SAS:

  • Få tilgang til tjenesten gjennom en manuell eller automatisk prosedyre for andre formål enn personlig bruk (kommersiell eller søkeindeksering).

  • Det er dessuten forbudt å kopiere, reprodusere, duplisere, tilpasse, bruke, selge, bytte eller videreselge alle former for tjenesteinnhold, bruke programvare eller andre midler som, bevisst eller ei, kan svekke eller blokkere den normale driften av tjenesten (for eksempel forårsake en overbelastning på våre datamaskiner eller andre enheter som tillater tilgang til tjenesten).

  • Det er også forbudt å forsøke å bryte eller omgå restriksjoner angående forbud mot bruken av roboter eller andre sikkerhetstiltak i tjenesten.

  • Det er videre forbudt å modifisere, oversette, tilpasse, dekompilere, demontere eller reversere programvaren vi bruker i forbindelse med tjenesten.

  • Det er også forbudt å bruke tjenesten til ulovlige, skadelige eller upassende formål (for eksempel innsamling og lagring av personopplysninger).

Hvis vi blir oppmerksomme på forbudte aktiviteter og/eller føler oss truet og/eller opplever at tjenesten, andre kunder og tredjeparter trues av en bruker, kan vi etter eget skjønn suspendere, forby eller avslutte tilgangen til brukeren, uten varsel eller ansvar, samt ta rettslige skritt mot den samme brukeren.

4. Priselementer og mulighet for tilleggsgebyrer

De foreslåtte alternativene for flyreiser som oppfyller kriteriene angitt av brukeren (type reise, datoer, antall mellomlandinger osv.), er ordnet etter pris fra den billigste til den dyreste i stigende rekkefølge. Det andre mulige rangeringskriteriet som kan velges av brukeren er den totale varigheten på reisen, fra tidspunktet for avgang fra avreiseflyplassen til tidspunktet for landing på ankomstflyplassen («varighet»). Standard rangeringskriterium som anvendes, er «anbefalt»-kriteriet, som sorterer resultatene på grunnlag av det beste forholdet mellom reisetid (inklusive mellomlandinger) og billettpris. Rangeringskriteriet kan endres etter brukerens ønske. Vi tilbyr filtre som lar brukeren begrense søket til bestemte tilbud (f.eks. antall mellomlandinger, pris, varighet, valg av tidspunkt, valg av flyplasser osv.). Tilbudene som sammenlignes på nettstedet vårt er ikke uttømmende, og viser tilbudene som er gjort tilgjengelige av våre partnere. Prisene som vises på nettstedet vårt er inkludert alle uunngåelige kostnader og beløp per person, inkludert skatter (for eksempel turistskatter og flyplassavgifter), ekskludert kostnader for tilvalgte tjenester (tilleggstjenester) som kan velges av brukeren på tredjepartsleverandørens nettsted. Prissatsene og egenskapene til tjenestene som vises på Blue SAS-nettstedet, overføres av tredjepartsleverandører gjennom IT-verktøy. Siden vi ikke kan utelukke overføringsforsinkelser eller tekniske feil, ber vi deg om å alltid sjekke dem på leverandørens nettsted før du går videre med kjøpet

Leverandører kan tilby betalte tilleggstjenester, som f.eks. forsikring. Flyselskaper kan også kreve ekstra gebyrer for visse tjenester, som f.eks. setevalg, endring av boardingkortet på flyplassen eller innsjekking av spesialbagasje. Disse tilleggskostnadene er ikke inkludert i prisen.

Tilbud kan være underlagt spesifikke prisregler, som f.eks. kansellerings- og endringsvilkår, som varierer fra billett til billett. Billettpriser og spesifikke vilkår kan variere avhengig av flyselskapet. Derfor oppfordrer vi deg til å sjekke prisvilkårene som gjelder for flyreisen din på leverandørens nettsted.

De foreslåtte hotelltilbudene som oppfyller parametrene angitt av brukeren (by, datoer, antall gjester osv.) vises i henhold til forskjellige kriterier (inkludert popularitet, laveste pris, høyeste pris, avstand, vurdering og prisavslag). Resultatene er rangert, som standard, i henhold til «popularitet», som bestemmes på grunnlag av tre kriterier: populariteten til hotellene/overnattingen (gjennom analyse av de mest bestilte hotellene/overnattingen på bestillingssidene til våre partnere), antall anmeldelser (antall offentlige anmeldelser lagt igjen av kunder på disse hotellene/overnattingsstedene) og kvaliteten på innholdet (eksistensen eller fraværet av en detaljert beskrivelse samt antall bilder for ethvert hotell/overnattingssted). Når det er mulig, spesifiserer vi om frokost er inkludert i den foreslåtte prisen og/eller om den inkluderer muligheten for kansellering uten kostnad/gebyr. Under enhver omstendighet er de nøyaktige kanselleringsvilkårene og gebyrene publisert på nettstedet til tjenesteleverandøren. I tillegg gjør vi tilgjengelig de såkalte «hovedfiltrene», som lar deg skjule eller velge bare visse tilbud (som budsjett, type hotell/overnattingssted, rangering, avstand fra sentrum i byen som brukeren har valgt osv.), samt de «ekstra» filtrene som gir deg muligheten til å legge til flere søkeparametere knyttet til de ekstra tjenestene som tilbys av hotellet/overnattingsstedet. Tilbudene som sammenlignes på nettstedet vårt er ikke uttømmende og representerer tilbudene til våre partnere.

De foreslåtte leietilbudene som oppfyller parametrene angitt av brukeren (sted, hentetidspunkt og returtid) er rangert fra den billigste til den dyreste i stigende rekkefølge. I tillegg gir vi brukeren filtre som gjør det mulig å skjule eller velge bare spesifikke tilbud (utifra partnere, bilegenskaper, prisklasse osv.). Tilbudene som sammenlignes på nettstedet vårt er ikke uttømmende og representerer tilbudene til våre partnere.

5. Bruk av nettstedet  

Brukeren kan fritt besøke nettstedet og bruke dets funksjoner for personlige og ikke-kommersielle formål. Ved å bruke sammenligningstjenesten som er gjort tilgjengelig av Blue SAS, erkjenner og erklærer brukeren å handle på et rent personlig grunnlag.

Brukeren har ikke tillatelse til å endre, gjenbruke, kopiere, distribuere, overføre, gjengi, publisere, tildele en lisens eller bruksområde, igangsette avledede jobber eller aktiviteter, overføre eller selge, eller i alle tilfeller bruke på en måte som er kommersiell eller som ikke er av personlig karakter all informasjon, nyheter, innhold, programvare og systemer eller produkter som er innhentet eller gjort tilgjengelig for brukeren gjennom nettstedet og bruken av tjenesten.

For å bruke funksjonene på nettstedet, må brukeren ha en internett-tilkobling, som må skaffes på egen regning fra en pålitelig leverandør. Blue SAS er ikke ansvarlig for eventuelle skader på brukerens utstyr som direkte eller indirekte forårsakes av internett-tilkoblingen.

6. Ordensreglement

Brukeren samtykker i å bruke nettstedet, dets funksjoner og tjenesten til lovlige formål og i samsvar med de oppgitte vilkårene og betingelsene. Spesielt forplikter brukeren seg til ikke å sende eller distribuere, gjennom nettstedet og dets funksjoner, ulovlig, ærekrenkende, vulgært, uanstendig, støtende eller forstyrrende innhold, eller til å bruke nettstedet og dets funksjoner til å utføre handlinger som kan skade inntrykket og omdømmet til Blue SAS, eller forårsake andre tap eller skader på Blue SAS.

Brukeren forplikter seg dessuten til ikke å sende reklamemateriell, uønskede og/eller uoppfordrede meldinger som kan forstyrre funksjonaliteten til nettstedet fra tredjeparter.

7. Intellektuell eiendom

Brukeren bekrefter og godtar at all informasjon, data, programvare, innhold, musikk, lyder, fotografier og bilder, videoer og annet innhold på nettstedet («innholdet») eies eksklusivt av Blue SAS og/eller dets lisensgivere. 

I henhold til punkt 5 i de oppgitte vilkårene og betingelsene, erverver brukeren ingen rettigheter til innholdet og/eller nettstedet, og det å kunne bruke nettstedet i samsvar med de oppgitte vilkårene og betingelsene er vedkommendes eneste rettighet.

Brukeren er autorisert til å skrive ut og/eller laste ned innholdet (inkludert vilkår og betingelser) utelukkende for sin egne personlige bruk.

8. Hyperkoblinger til andre nettsteder på internett

Nettstedet inneholder hyperkoblinger til andre ressurser på nett til andre Blue SAS-forretningspartnere. Publiseringen av hyperkoblinger på nettstedet utføres for informasjonsformål og for brukerens referanse, og innebærer ingen anerkjennelse eller godkjenning av innholdet fra Blue SAS sin side. I tillegg kontrollerer ikke Blue SAS innholdet, informasjonen, tjenestene og/eller produktene som tilbys av slike lenkede nettsteder. Blue SAS vil ikke bli holdt ansvarlig for sannheten, nøyaktigheten og oppdateringen av informasjonen som publiseres på slike lenkede nettsteder. Brukeren erkjenner at bruken av slike nettsteder skjer på egen risiko. Offentliggjøring av en hyperkobling eller andre Internett-ressurser på nettstedet innebærer ingen form for tilknytning og/eller partnerskap mellom Blue SAS og eierne av de lenkede nettstedene.

9. Ansvarsbegrensning

Blue SAS er bare ansvarlig for skader forårsaket av forsettlige handlinger eller grov uaktsomhet begått av sine egne ansatte. Vi vil ikke være ansvarlige for eventuelle følgeskader, spesielle, tilfeldige eller indirekte tap, eller for skader som tap av fortjeneste som kan følge av disse vilkårene og betingelsene. Under alle omstendigheter vil ansvaret til Blue SAS være begrenset til det høyeste som er innbefattet av loven.

10. Fraskrivelse av garantier

Vår tjeneste og dens inkluderte innhold leveres «slik den er» og «som tilgjengelig», uten noen som helst form for garanti eller deklarasjon. Ingen deler av informasjonen som innhentes av brukeren gjennom nettstedet eller andre midler forbundet med tjenestene våre, vil gi noen garanti som ikke er tydelig angitt i disse vilkårene og betingelsene.

11. Personvernerklæring og informasjon knyttet til behandling av personopplysninger 

Du finner informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger og hvordan vi bruker informasjonskapsler på nettstedet, i våre retningslinjer for personvern.

12. Endringer

Blue SAS forbeholder seg retten til å endre disse vilkårene og betingelsene uten forvarsel når slike endringer er nødvendige grunnet endringer i markedsforholdene, endringer i lov- eller regelverk, eller i tilfelle endringer i risikofaktoren for Blue SAS og/eller i forhold til leveringen av tjenester som er gjort tilgjengelig på Blue SAS-nettstedet, andre selskaper som tilhører lastminute.com-konsernet og/eller deres partnere. 

13. Forespørsel Om Assistanse

Forbrukere og brukere som trenger informasjon og assistanse angående produkter eller tjenester som tilbys av selskaper som tilhører lastminute.com group, kan kontakte oss gjennom assistansekanalene som er tilgjengelige på nettstedene våre.

Bedriftsbrukere (fagfolk og bedrifter) kan kontakte oss skriftlig på den kommersielle referent-e-posten eller på e-postadressen som er angitt i kontraktsdokumentasjonen.

I samsvar med artikkel 16 i EUs forordning om digitale tjenester (Europaparlaments og rådets forordning (EU) 2022/2065 av 19. oktober 2022 («DSA») tilbyr lastminute.com group en dedikert kanal for å sende inn varsler om ulovlig innhold på nettstedet vårt, som er tilgjengelig fra den dedikerte siden for loven om digitale tjenester.

I samsvar med artikkel 20 i EUs forordning om digitale tjenester (Europaparlaments og rådets forordning (EU) 2022/2065 av 19. oktober 2022 («DSA») tilbyr lastminute.com et internt klagebehandlingssystem som gjør det mulig for forbrukere og bedriftsbrukere («mottakere av tjenesten») å klage på beslutningen som er tatt av lastminute. com i henhold til artikkel 16 i DSA om ulovlig innhold eller uforenlighet med vilkårene (for eksempel en beslutning om å fjerne, deaktivere, suspendere eller avslutte tilgangen til informasjon, tjenester eller kontoen). Dette interne klagebehandlingssystemet er tilgjengelig fra den dedikerte siden for loven om digitale tjenester.

14. Valg av gjeldende lov og eksklusiv jurisdiksjon

Alle tvister som oppstår som følge av eller knyttet til forholdet mellom Blue SAS og brukere, vil bli løst, i den grad det er tillatt av gjeldende lov, under fransk lov. 

I den grad det er tillatt i henhold til gjeldende lov og internasjonale avtaler, er partene enige om at definisjonen av enhver tvist som kan oppstå mellom dem med henvisning til disse vilkårene og betingelsene, vil være underlagt den eksklusive kompetansen til de ordinære domstolene som er territorielt kompetente for forretningskontoret til Blue SAS. 

Der brukeren er en forbruker, er retten i brukerens hjemsted eller bosted kompetent.

Vi ønsker å informere deg om at Europakommisjonen gjør en online tvisteløsningsplattform tilgjengelig for alle EU-borgere for tjenester levert av EU-selskaper («OTB-plattformen»), tilgjengelig via følgende lenke: http://ec.europa.eu/consumers/odr 

I tilfelle klagen din ikke aksepteres av denne plattformen, oppfordrer vi deg til å kontakte personalet vårt direkte, via e-post og/eller telefon, ved hjelp av kontaktene oppgitt nedenfor, slik at vi kan hjelpe deg med å løse problemet ditt.

Kontaktinformasjon:

Blue SAS, 75, boulevard Haussmann - 75008 Paris, Frankrike

E-post: [email protected]

Abonner gratis for å få de siste reiseoppdateringene.
Klikk på Tillat når du blir spurt om varsler.