Nettleseren din er avleggs!

Oppdater nettleseren din for å oppleve nettstedet riktig.

Oppdater nettleseren min nå

April 2022

INFORMASJON VEDRØRENDE INFORMASJONSKAPSLER

 1. Innledning

 2. Hvem er behandlingsansvarlig for dataene? 

 3. Hva er informasjonskapsler og andre lignende teknologier? 

 4. Autorisasjon for bruk av informasjonskapsler på nettstedet vårt

 5. Hvilke datakategorier innhenter og bruker vi?

 6. Typer informasjonskapsler som brukes på nettstedet vårt

 7. Liste over informasjonskapsler som brukes på dette nettstedet

 8. Hvorfor innhenter vi opplysninger?

 9. Hvor lenge oppbevarer vi opplysningene? 

 10. Administrere informasjonskapsler

 11. Den behandlingsansvarliges kontaktopplysninger og dine rettigheter til databeskyttelse

 12. Kontaktinformasjon til sikkerhetsansvarlig hos oss

 

1. Innledning

Disse retningslinjene for informasjonskapsler gir informasjon om informasjonskapsler og andre lignende teknologier (heretter samlet kalt "informasjonskapsler") som brukes på vårt nettsted ("nettsted") og i vår mobilapplikasjon ("program"), heretter også "eiendommer", for å gi brukeren bedre forståelse av bruken av informasjonskapsler under navigasjon og for å gi sitt samtykke til dette formålet.

 

2. Hvem er behandlingsansvarlig for dataene?

Der begrepene «selskapet», «vi», «vår» eller «behandlingsansvarlig» er til stede i denne policyen, er de ment å vise til:

Blue SAS, 75, boulevard Haussmann - 75008 Paris, Frankrike (R.C.S n° 490 641 354), som er behandlingsansvarlig for personopplysningene til brukere og/eller kunder i henhold til denne personvernerklæringen (heretter: "selskap", "vi", "vår", "behandlingsansvarlig").

3. Hva er informasjonskapsler og lignende teknologier?

Informasjonskapsler er små tekstfiler som lagres på en datamaskin, harddisk, smarttelefon eller nettbrett (heretter kalt "enhet"). Informasjonskapsler inneholder en beskjeden mengde brukerspesifikke data og lar en server foreslå en personlig side på brukerens enhet.

På våre domener kan vi også bruke lignende teknologier kalt «tags» (for eksempel «tracking pixels» eller «scripts»), «HTML5 local storage», «web beacon» eller «plugins», i tillegg til «software development kits» (SDK-er) og «fingerprint recognition techniques» (teknikker for gjenkjenning av fingeravtrykk), eller teknologier som lar deg lagre eller få tilgang til informasjon på enheten din og identifisere denne for å analysere besøkene dine på et nettsted eller i et program.

Slike lignende teknologier kan også brukes sammen med informasjonskapsler for å muliggjøre lagring av informasjon om enheten som brukes til å få tilgang til våre domener, eller for å muliggjøre overføring til og fra disse.

Ved å implementere informasjonskapslene og andre lignende teknologier beskrevet ovenfor, vil sistnevnte, hvis brukeren returnerer til våre domener, kunne lese og gjenkjenne disse teknologiene, hovedsakelig brukt for driften av nettstedet vårt eller til å forbedre driften av denne, eller for applikasjonen, samt gi kommersiell- og markedsføringsinformasjon til eieren av nettstedet.

 

4. Autorisasjon for bruk av informasjonskapsler på nettstedet vårt eller i applikasjonen

I samsvar med merknaden om bruk av informasjonskapsler på hjemmesiden til nettstedet vårt (eller før du bruker applikasjonene for første gang) og i våre retningslinjer for informasjonskapsler ved å klikke på "Godta alt og fortsett på nettstedet" ("Godta") -knappen på informasjonskapselbanneret, samtykker du i bruk av informasjonskapsler beskrevet her, med mindre du har angitt preferansene i området "Personverninnstillinger" eller har endret nettleserinnstillingene dine for å deaktivere bruken av dem. 

 

5. Hvilke datakategorier innhenter og bruker vi?

Når man besøker nettstedet og bruker sammenligningstjenesten eller får tilgang til applikasjonene (som «bruker»), innhentes følgende kategorier av data: 

 • Vi innhenter informasjon i forbindelse med besøk på nettstedet og brukerens anvendelse av nettstedet og/eller våre tjenester, for eksempel anvendt enhet og nettleser, IP-adressen eller domenenavnene til datamaskinene som er koblet til nettstedet, adresser i URI-notasjon for utførte forespørsler, tidspunkt for forespørselen, metoden anvendt for å sende forespørselen til serveren, størrelsen på filen mottatt som svar, den numeriske koden som angir status for svaret gitt av serveren (vellykket, feil, osv.) og andre parametere knyttet til anvendt operativsystem og datamaskinmiljø, besøkets dato og tidspunkt, besøkets varighet, henvisningsside og nettstedets navigasjonsbane i forbindelse med besøket og interaksjonene på selve nettstedet, inkludert tjenestene og tilbudene brukeren er interessert i. Vær oppmerksom på at vi kan knytte denne informasjonen til brukerens konto.

For mer informasjon om formålene med å innhente og bruke denne informasjonen fra vår side, se følgende avsnitt i denne policyen.

 

6. Typer informasjonskapsler som brukes på nettstedet vårt

6.1. Typer informasjonskapsler i henhold til styringsorganet

Basert på enheten som administrerer nettstedet, eller domenet som informasjonskapsler settes og behandles fra, finnes det følgende typer informasjonskapsler:

 • Proprietære informasjonskapsler: De sendes til brukerens enhet fra et nettsted eller domene som administreres av oss, og herfra leveres tjenesten brukeren ber om..

 • Tredjeparts informasjonskapsler: De sendes til brukerens enhet fra et annet nettsted eller domene enn dem som er besøkt og som ikke administreres av oss, men av en separat enhet som behandler dataene som er innhentet gjennom informasjonskapsler.

6.2. Typer informasjonskapsler i henhold til varigheten av tiden du holder deg tilkoblet: 

Avhengig av hvor lenge du forblir aktiv på enheten, er det følgende typer informasjonskapsler:

 • Øktinformasjonskapsler: De har som funksjon å motta og lagre data når brukeren logger seg inn på nettstedet. Disse informasjonskapslene forblir ikke lagret på enheten når du avslutter økten i nettleseren, eller går ut av nettstedet.

 • Vedvarende informasjonskapsler: Informasjonskapsler av denne typen forblir lagret på brukerens enhet, er tilgjengelige og kan behandles både etter at brukeren har forlatt nettstedet og når vedkommende surfer på samme nettsted i et gitt tidsrom. Informasjonskapselen forblir på harddisken til utløpsdatoen er nådd. Den maksimale tiden vi bruker vedvarende informasjonskapsler på nettstedet vårt er 1 år. Deretter vil nettleseren slette informasjonskapselen fra harddisken.

6.3. Typer informasjonskapsler og andre lignende teknologier i henhold til deres formål

Informasjonskapsler og andre lignende teknologier (samlet kalt "informasjonskapsler") kan grupperes på følgende måte:

 • Informasjonskapsler med nødvendige funksjoner: Tekniske informasjonskapsler er strengt nødvendige for driften av nettstedet eller applikasjonen vår, og er avgjørende for navigasjon samt for bruken av ulike funksjoner. Uten dem kan du for eksempel ikke bruke søke- og sammenligningsverktøyene, beholde valutainnstillingene eller logge inn og bruke din personlige konto.

Vi bruker også disse informasjonskapslene til å måle trafikkstatistikk og ytelsen til ulike versjoner av samme nettsted (vanligvis kalt "A/B-tester") for å oppdage navigasjonsproblemer og organisere innhold, i tillegg til av sikkerhetsgrunner.

 • Personlig tilpasning, annonsering og remarketing informasjonskapsler: Disse informasjonskapslene brukes til å samle inn og behandle informasjon relatert til bruk av våre tjenester og/eller vårt innhold av brukeren, samt måling av levering og dens interaksjon med reklame, for eksempel ved å klikke på en annonse, for å opprette en profil av brukeren og hans/hennes interesser, for å vise ovennevnte bruker personlig tilpassede annonser og/eller innhold som er relevant for ham/henne i våre eiendommer eller på våre annonser på andre nettsteder eller applikasjoner. Vanligvis brukes innholdet på nettstedet eller programmet til å behandle eller utlede brukerens interesser og slik bestemme valg av fremtidige annonser og innhold. For dette formål kan vi også bruke tjenestene levert av tredjeparter på våre vegne for å samle inn data og/eller vise annonser under dine besøk på våre  domener, eller på våre annonser på andre nettsteder eller applikasjoner, for å vise deg annonser relatert til varer og tjenester av interesse.

 • Utvelgelse, levering, rapportering av tredjepartsannonser: Dette formålet er knyttet til innsamling og behandling av informasjon av tredjeparter som plasserer informasjonskapsler og andre sporingsteknologier på vårt domene, i kombinasjon med tidligere innsamlet informasjon for å velge og gi personlig tilpassede annonser for brukeren og for å måle levering og effektivitet av slike annonser. Dette inkluderer bruk av tidligere innsamlede opplysninger om dine interesser for å velge annonser, behandle data om hvilke annonser som er vist, hvor ofte de er vist, når og hvor de er vist, og om du har gjort noe med annonsen, for eksempel ved å klikke på en annonse. Dette kan inkludere personlig tilpasning, dvs. innsamling og behandling av informasjon relatert til brukerens interesser, for på et senere tidspunkt å personliggjøre annonser og/eller innhold for brukeren i andre sammenhenger, for eksempel på andre nettsteder eller applikasjoner. Disse selskapene bruker imidlertid informasjon som ikke er direkte identifisert (som ikke inkluderer for eksempel navn, adresse, e-postadresse eller telefonnummer).

Disse informasjonskapslene er "tredjeparts informasjonskapsler" som ikke administreres av oss, og som på grunn av sin funksjon ikke er tilgjengelige for oss. Vi er heller ikke ansvarlige for deres håndtering og formål. Artikkel 7 i disse retningslinjene for informasjonskapsler inneholder et større antall opplysninger om profilen til ovennevnte tredjeparter, om formålet med deres behandling og om fravalgsmekanismen.

 
 • Overføring av opplysninger til tredjeparter: Brukeren gir uttrykkelig samtykke til overføring av opplysninger til parter som ikke garanterer et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for fysiske personers rettigheter og friheter med hensyn til behandling av personopplysninger, herunder land som ikke er berørt av en beslutning om tilstrekkelig personvern, og der visse nasjonale programmer utenfor Den europeiske union kan garantere offentlige myndigheter tilgang til brukerens personopplysninger. Til dette formål finnes ytterligere opplysninger om overføring av opplysninger til tredjestater som ikke omfattes av en beslutning om tilstrekkelighet her.

Formål med overføringen: Tredjeparter basert i tredjeland kan samle inn personopplysninger gjennom informasjonskapsler eller annen sporingsteknologi når brukeren besøker nettstedet vårt og aksepterer bruken av følgende kategorier av informasjonskapsler: Informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen og informasjonskapsler for å tilpasse annonser.   

Overføringstypologi: Vi innhenter informasjon i forbindelse med besøk på nettstedet og brukerens anvendelse av nettstedet og/eller våre tjenester, for eksempel anvendt enhet og nettleser, IP-adressen eller domenenavnene til datamaskinene som er koblet til nettstedet, adresser i URI-notasjon for utførte forespørsler, tidspunkt for forespørselen, metoden som er anvendt for å sende forespørselen til serveren, størrelsen på filen mottatt som svar, den numeriske koden som angir status for svaret gitt av serveren (vellykket, feil, osv.) og andre parametere knyttet til anvendt operativsystem og datamaskinmiljø, besøksdato og -tidspunkt, besøkets varighet, henvisningsside og nettstedets navigasjonsbane i forbindelse med besøket og interaksjonene på selve nettstedet, inkludert tjenestene og tilbudene brukeren er interessert i. 

Mottakers identitet eller kategorier: Data kan overføres til Ad-tech-leverandører og andre aktører som plasserer informasjonskapsler eller annen teknologi i domenene våre, basert i tredjeland, med levering av målrettet annonsering. Artikkel 7 i disse retningslinjene for informasjonskapsler inneholder en liste over disse aktørene.

 

Overføringsrisiko: med hensyn til overføring av data til USA, annullerte dommen fra EU-Domstolen i sak C-311/18 av 16/7/2020 (Data Protection Commissioner / Facebook Ireland Ltd og Maximillian Schrems) personvernskjoldet mellom EU og USA. Særlig har EU-domstolen fremhevet at kravene i amerikansk nasjonal lovgivning, og spesielt visse programmer som av hensyn til nasjonal sikkerhet gir amerikanske offentlige myndigheter tilgang til personopplysninger som overføres fra EU til USA, innebærer begrensninger i beskyttelsen av personopplysninger som ikke er begrenset. I den forstand oppfyller de ikke krav som i det vesentlige tilsvarer kravene i europeisk lovgivning, denne lovgivningen gir dessuten ikke de berørte parter rettigheter som kan rettsforfølges ved domstolene mot amerikanske myndigheter. Rettslig grunnlag for overføringen: Brukerens uttrykkelige samtykke, der dette er innvilget (artikkel 49 GDPR nr. 1 bokstav A).

Rettslig grunnlag for overføringen: Uttrykkelig samtykke fra brukeren, der dette er oppgitt.

 

7. Liste over informasjonskapsler som brukes på dette nettstedet

Klikk her for å se listen over informasjonskapslersom brukes på dette nettstedet.

Opplysningene i ovennevnte liste ble gitt av de andre produksjonsselskapene. Disse selskapene har sine egne retningslinjer for personvern, der de oppgir sine uttalelser samt sine gjeldende deaktiveringssystemer.

lastminute.com-gruppen er ikke ansvarlig for innholdet og nøyaktigheten i retningslinjene for informasjonskapsler fra tredjeparter som finnes i retningslinjene for informasjonskapsler.

 

8. Hvorfor innhenter vi opplysninger?

Hvorfor?

A. For å opprette og opprettholde et kontraktsforhold fastsatt for levering av den forespurte tjenesten i alle dens faser og gjennom mulig integrasjon og endring.

På hvilket rettslig grunnlag?

For å levere en nødvendig tjeneste

 


 

Hvorfor?

B. For å overholde lov-, forskrifts- og samsvarsmessige krav samt svare på forespørsler fra myndigheter eller politimyndigheter i ferd med å gjennomføre etterforskning.

På hvilket rettslig grunnlag?

For å overholde loven

 


 

 

Hvorfor?

C. For å utføre anonym og aggregert statistisk analyse, slik at man kan se hvordan nettstedet vårt, produkter og tjenester brukes samt verifisere hvordan virksomheten vår presterer.

På hvilket rettslig grunnlag?

Basert på unntaket definert som "strengt nødvendig" (der det er aktuelt, for eksempel ved å forbedre driften og den daglige administrasjonen av nettstedet og applikasjonen) eller der brukeren gir sitt samtykke (gjennom bannere for informasjonskapsler eller via nettleserinnstillingene) 

 


 

 

Hvorfor?

D. For å tilpasse og personalisere annonser og varsler for nettbasert markedsføring (varsler for nettbasert markedsføring) basert på informasjon innhentet gjennom infomasjonskapsler og relatert til brukerens bruk av nettstedet vårt, produkter og tjenester og relatert til brukerens navigasjon på andre nettsteder.

På hvilket rettslig grunnlag?

Der brukeren gir sitt samtykke (dvs. gjennom informasjonskapselbannere eller via nettleserinnstillingene)

 


 

 

Hvorfor?

E. For å gjøre det mulig for andre tredjeparter (leverandører) å skreddersy og personliggjøre varsler for nettbasert annonsering og markedsføring som skal vises på våre eiendommer eller på tredjeparts nettsteder, basert på informasjon om bruken din av nettstedet vårt som slike tredjeparter samler inn på egen hånd.

På hvilket rettslig grunnlag?

Der brukeren gir sitt samtykke (dvs. gjennom informasjonskapselbannere eller via nettleserinnstillingene)

 


 

 

Hvorfor?

F. Overføre personopplysninger til land (USA) som ikke garanterer et tilstrekkelig beskyttelsesnivå for fysiske personers rettigheter og friheter med hensyn til behandling av personopplysninger, inkludert land som ikke er berørt av en tilstrekkelig beslutning om personvern, og der visse nasjonale programmer utenfor Den europeiske union kan garantere offentlige myndigheter tilgang til brukerens personopplysninger. 

På hvilket rettslig grunnlag?

Der brukeren gir sitt samtykke (dvs. gjennom informasjonskapselbannere eller via nettleserinnstillingene)

 

9. Hvor lenge oppbevarer vi opplysningene?

Vi oppbevarer personopplysninger så lenge det er nødvendig for å oppfylle formålene og utføre aktivitetene beskrevet i denne personvernerklæringen eller som på annen måte kommuniseres til brukeren, eller så lenge det er tillatt i henhold til gjeldende lov. Ytterligere informasjon om oppbevaringsperioden finner du her:

Opplysninger innhentet via tagger

Tekniske informasjonskapsler

Oppbevaringsperiode

Maks. 3 år

Startdato

Fra dato for navigasjon på nettstedet vårt eller på applikasjonen vår

 


 

Opplysninger innhentet via tagger

Ikke-tekniske informasjonskapsler

Oppbevaringsperiode

Maks. 1 år

Startdato

Fra dato for navigasjon på nettstedet vårt eller på applikasjonen vår

 


 

 

10. Administrere informasjonskapsler

Det er nødvendig å huske at hvis enheten din ikke har informasjonskapsler aktivert, kan opplevelsen på nettstedet være begrenset, og dermed hindre surfing og bruk av tjenestene våre.

10.1 Hvordan deaktiverer/aktiverer jeg informasjonskapsler?

Det er flere måter å administrere informasjonskapsler på. Ved å endre nettleserinnstillingene dine kan du velge å deaktivere informasjonskapsler eller motta et varsel før du godtar dem. Du kan også slette alle informasjonskapsler som er installert i nettleserens informasjonskapselmappe. Vær oppmerksom på at hver nettleser har forskjellige prosedyrer for å administrere og konfigurere informasjonskapsler. Nedenfor finner du metodene for å administrere informasjonskapsler på de viktigste nettleserne:

Hvis du bruker en annen nettleser, kan du se nettleserens hjelpemeny for mer informasjon.

Hvis du vil ha informasjon om å administrere informasjonskapsler på nettbrett eller smarttelefoner, kan du se i relevant dokumentasjon eller hjelpearkiv på nettet.

10.2 Hvordan aktiverer/deaktiverer jeg tredjeparts informasjonskapsler?

Vi installerer ikke tredjeparts informasjonskapsler. Disse blir installert av våre partnere eller tredjeparter når du besøker nettstedet vårt. Vi foreslår derfor at du besøker nettstedene til våre partnere for mer informasjon om administrasjon av installerte tredjeparts informasjonskapsler. Besøk imidlertid nettstedet http://www.youronlinechoices.com/it/, hvor du finner nyttig informasjon om bruk av informasjonskapsler, samt om tiltakene du kan iverksette for å beskytte personvernet ditt på internett.

10.3 Hvordan deaktiverer jeg Web Push-varsler?

Du kan deaktivere Web Push-varsler via nettleseren:

 

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/3220216?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=no

Firefox: https://support.mozilla.org/no/kb/notifications-push

Microsoft Edge:https://support.microsoft.com/help/10761/windows-10-change-notification-action-settings

Apple Safari: https://support.apple.com/it-it/guide/safari/sfri40734/mac

Klikk her for å deaktivere WPN.

11. Den behandlingsansvarliges kontaktopplysninger og dine rettigheter til databeskyttelse 

Kontaktopplysningene til behandlingsansvarlig nevnt ovenfor er:

Blue SAS, with registered office at 75, boulevard Haussmann - 75008 Paris, Frankrike (R.C.S n° 490 641 354)

Du kan sjekke informasjonen om behandlingen av personopplysninger av Blue SAS og informasjonen om rettighetene garantert av GDPR, ved å konsultere personvernerklæringen som er tilgjengelig på adressen:  Personvern.

12. Kontaktinformasjon til sikkerhetsansvarlig hos oss

Personvernansvarlig hos oss kan nås via følgende adresser:

Abonner gratis for å få de siste reiseoppdateringene.
Klikk på Tillat når du blir spurt om varsler.